Om härnösand.nu
Stäng

Om Härnösand.nu

Härnösand.nu är en sida med berättelser om personer, platser och allt annat som gör Härnösand till Härnösand. Här kommer vi kontinuerligt att publicera nya berättelser. Har du tips om vem eller vad vi kan skriva om är du välkommen att kontakta oss på kommunikationsavdelningen@harnosand.se

Brygghuset i blickfånget

Vi hade redan bestämt oss.

Vi flyttar till Härnösand.

Ja, så fick det bli! Paret hade redan bestämt sig och radhuset köptes osett.
"Vi hann inte komma upp och titta på huset, så Annas föräldrar gick på husvisningen och vi fick se alla rum via Facetime", berättar Fredrik.

"Vår dotter Ebba skulle få växa upp nära en grön park med lekplats och dessutom insåg vi att närheten till mor- och farföräldrar hade sina poänger".

Restauranglivet.

Det har varit hektiska månader för Anna Näslund och Fredrik Persson. I december förra året gick flyttlasset från Stockholm till det osedda radhuset i Härnösand, sedan dess har paret även hunnit helrenovera och öppna restaurangen Brygghuset i hamnen, där Anna är restaurangchef och Fredrik är kökschef. Premiären på Mors Dag blev rivstarten på en fantastisk sommar med väldigt många matgäster och långa lyckade arbetsdagar.

Fullspäckade dagar och stressiga stunder är paret vana vid efter många år i restaurangbranschen. Deras gemensamma resa har tagit dem från Härnösand till Åre och Stockholm, alltid med kärleken till restaurang i fokus. Fredriks passion för matlagning har bland annat gett honom jobb på restaurang F12, belönad med en Michelinstjärna, och han har alldeles nyligen agerat lagledare när Stockholm Culinary Team vann VM i matlagning. Även Anna har fina och prisbelönta restauranger på sitt cv, dessutom en bartenderutbildning i bagaget och en pågående sommelierutbildning för att ytterligare utvecklas och fortsätta ha roligt.

Anna Näslund, restaurangchef på Brygghuset.

Vardagslivet.

Sommarens högtryck har lättat men såväl personal som gäster på Brygghuset har mycket att se fram emot under hösten och vintern. Temakvällar blir lite av restaurangens signum och man hoppas på att lyfta och fördjupa matintresse och smaker. Beermakers Dinner är ett koncept och en typ av temakväll där lokala bryggerier och utvalda ölsorter serveras tillsammans med en specialkomponerad meny på lokalproducerade råvaror. Även Grosshandlarmiddagar, Winemakers Dinners och gästspel av kockar från Stockholm Culinary Team kan vi se fram emot.

"Söndagsmiddag" på Brygghuset har blivit ett väldigt uppskattat koncept för familjer som önskar slippa matlagning (och disk) vid veckans slut. Vardagsmiddagarna hemma hos familjen Näslund Persson, då? Vad äter restaurangproffs privat?
"Vi lagar mat hemma båda två och det blir vanlig mat som hos alla andra familjer. Alldeles vanlig husmanskost är alltid gott. Ibland orkar man inte och då blir det hämtmat", svarar paret.

Fredrik Persson, köksmästare på Brygghuset.
Fredrik Persson, Anna Näslund och dottern Ebba

    Smaklig måltid!

  • Tack till Anna och Fredrik för en trevlig intervju och för en ny härlig restaurang i Härnösand.

  • Läs hela reportaget i Yippie Härnösand nr 9/2018

     

  • Kika på menyer och aktuella temakvällar på Brygghusets hemsida