Om härnösand.nu
Stäng

Om Härnösand.nu

Härnösand.nu är en sida med berättelser om personer, platser och allt annat som gör Härnösand till Härnösand. Här kommer vi kontinuerligt att publicera nya berättelser. Har du tips om vem eller vad vi kan skriva om är du välkommen att kontakta oss på kommunikationsavdelningen@harnosand.se

En viktig resurs för resursgruppen

Resurs för hela kommunen.

"Det är viktigt att dela med sig och finnas där", berättar Hobbe Eriksson. Han är inne på sitt sjätte år som arbetsledare för resursgruppen i Härnösands kommun och trivs som fisken i vattnet med sitt jobb.

Resursgruppen tar hand om hela kommunens bad- och grillplatser och har inför vintersäsongen haft fullt upp med att göra en uppstart av slalombacken. För att kommunens alla slalomåkare snabbt ska kunna hoppa i pjäxorna och åka en sväng när snön kommit krävs det att lift och maskineri hunnit få sin årliga genomgång, service och besiktning. Resursgruppen har sett till att allt finns på plats och är i ordning - nu behövs det bara kyla för att de ska kunna dra igång snökanonerna och de första skidåkarna kan njuta av härliga timmar i skidbacken.

Liften i Vårdkasbacken får service inför vinterns åkning.

En grupp med många historier.

Som arbetsledare för resursgruppen får Hobbe lära känna människor med många olika bakgrunder, något han uppskattar mycket. Till resursgruppen kommer personer som, av en eller annan anledning, behöver hjälp med att komma in i arbetslivet. En del arbetstränar och andra behöver jobba i mindre grupper för att kunna växa in i jobbet och rollen som arbetstagare. Med hjälp av arbetslivskonsulent och stöttning inom gruppen får dessa människor den hjälp de behöver för att komma vidare.

"Jag lär mig hela tiden genom att träffa nya människor, alla med olika historier. Jag får dessutom ta del av andra kulturer och samlar på mig all kunskap jag kan, för att jag ska kunna bemöta nästa person som kommer till gruppen med mer insikter och kunskap", berättar Hobbe.

Stöttning och goda råd.

Att stötta varandra inom gruppen är viktigt för Hobbe och därför börjar gruppen varje morgon med en samling där man går laget runt och berättar om dagsformen, humör och allmäntillstånd. "Det är väldigt viktigt och det tar bara några minuter. Genom att vara medvetna om varandra bygger vi ömsesidig respekt. Ärlighet är jätteviktigt för att det ska finnas trygghet, men ärlighet och öppenhet kräver träning om du aldrig tidigare levt på det viset", berättar Hobbe.

Vägen framåt i arbetet går genom att dela med sig av egna erfarenheter och ge råd. "Det fungerar inte att säga 'du SKA göra det', jag kan bara berätta hur jag själv gjort för att lyckas och finnas där som stöd", förklarar han.

Hobbe Eriksson, arbetsledare för resursgruppen.

Fint samspel gör hela skillnaden.

Under kommunens medarbetarvecka uppmärksammandes resursgruppen och det arbete de gör, vilket Hobbe är stolt över.
"De har inte uppmärksammats tillräckligt tidigare så jag är glad för gruppens skull", säger han.
Samtidigt poängterar han att det finns ett fint samarbete med andra delar av kommunen när det behövs. "Ett bra samspel med underbara människor, det är så det ska vara", konstaterar han.

Mitt Härnösand.

Hobbe lämnade Uppsala för en nystart i Härnösand 1991 och känner sig väldigt hemma här. Likt många fler i Härnösand uppskattar han närheten till allt och njuter gärna av fiske och slalom på fritiden, tillsammans med sina två barn.
Han började arbeta som svetsare för att sedan börja arbeta som elevassistent i skolan, innan han slutligen hamnade helt rätt - i resursgruppen. "Jag måste arbeta med människor, så är det bara", berättar han.

Allas vårt Härnösand.